Thu 02/06/2022 - 20:00 Gemeenteraadszaal
In de Hondstraat ter hoogte van het kruispunt met de Wingensesteenweg (N327) stelt zich een verkeersveiligheidsproblematiek voor dwarsende voetgangers. Dit gezien er geen veilige voetgangersoversteek is voorzien op de brede monding van de Hondstraat. In de Hondstraat zijn er aan beide straatzijden voetpaden voorzien. Met het realiseren van een volwaardige voetgangersoversteek op deze locatie krijgen de voetgangers de mogelijkheid om de Hondstraat op een veilige manier te dwarsen. Met deze maatregel wil het stadsbestuur een duidelijke keuze maken in het voordeel van voetgangers en fietsers. De te realiseren voetgangersoversteek wordt voorzien op een gemeenteweg, maar deze situeert zich op het kruispunt met een gewestweg (N327) zodat het aanvullend reglement ter goedkeuring dient overgemaakt te worden aan het Departement MOW van de Vlaamse Overheid. Thans wordt aan de gemeenteraad goedkeuring gevraagd van het ontwerp van aanvullende politieverordening. Zie dossier.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de aanvullende politieverordening betreffende het realiseren van een voetgangersoversteek in de Hondstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Wingensesteenweg (N327).
In de Burggraaf Vande Vyverelaan ter hoogte van het kruispunt met de Wingensesteenweg (N327) stelt zich een verkeersveiligheidsproblematiek voor dwarsende voetgangers. Dit gezien er geen veilige voetgangersoversteek is voorzien op de brede monding van de Burggraaf Vande Vyverelaan. In de Burggraaf Vande Vyverelaan zijn er aan beide straatzijden voetpaden voorzien. Met het realiseren van een volwaardige voetgangersoversteek op deze locatie krijgen de voetgangers de mogelijkheid om de Burggraaf Vande Vyverelaan op een veilige manier te dwarsen. Met deze maatregel wil het stadsbestuur een duidelijke keuze maken in het voordeel van voetgangers en fietsers. De te realiseren voetgangersoversteek wordt voorzien op een gemeenteweg, maar deze situeert zich op het kruispunt met een gewestweg (N327) zodat het aanvullend reglement ter goedkeuring dient overgemaakt te worden aan het Departement MOW van de Vlaamse Overheid. Thans wordt aan de gemeenteraad goedkeuring gevraagd van het ontwerp van aanvullende politieverordening. Zie dossier.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de aanvullende politieverordening betreffende het realiseren van een voetgangersoversteek in de Burggraaf Vande Vyverelaan, ter hoogte van het kruispunt met de Wingensesteenweg (N327).
Met het oog op het waarborgen van de openbare veiligheid en het garanderen van een vlotte organisatie wordt voor de Tieltse Europafeesten een tijdelijke politieverordening opgemaakt die een aantal regulerende maatregelen treft. Tijdens de Tieltse Europafeesten (op 1, 2, 3 en 4 juli 2022) kunnen maar bijkomende terrassen worden voorzien mits daartoe goedkeuring te hebben verkregen van het college van burgemeester en schepenen. Tevens wordt het organiseren van ambulante activiteiten aan de goedkeuring van de Burgemeester onderworpen. Het gebruik van glas wordt gereguleerd, dit teneinde de gevaren van rondslingerend glas op het openbaar domein tegen te gaan. Enkel aan het zittend publiek op de daartoe voorziene terrasruimtes kan drank voor onmiddellijke consumptie ter plaatse in de buitenlucht worden geschonken in glazen recipiënten. Tot slot is er tijdens de Tieltse Feesten eveneens een verbod om muziek te maken, al dan niet elektronisch versterkt, op die tijdstippen in het reglement aangeduid. Enerzijds wordt er voorzien dat er in de nachtelijke uren, respectievelijk na 3.00 uur in de nacht van vrijdag 1 juli op zaterdag 2 juli, na 4.00 uur op zondag 3 juli en na 1.00 uur op maandag 4 juli geen muziek wordt gemaakt. Anderzijds wordt er in het bijzonder verwezen naar momenten overdag waarop gelet op de straatanimatie en de door de stad ingerichte muziekactiviteiten het gebruik van muziek, al dan niet elektronisch verstrekt, beperkt wordt. Op grond van de Vlarem II wetgeving kan het college van Burgemeester en Schepenen nog bijkomende maatregelen uitvaardigen t.a.v. uitbaters van een niet-ingedeelde muziekactiviteit.
Voorstel van beslissing: goedkeuren tijdelijke politieverordening n.a.v. de Tieltse Europafeesten op 1, 2, 3 en 4 juli 2022.
Vanuit de dienst noodplanning werd een Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP) voor de Tieltse Feesten van 1, 2 en 3 juli 2022 opgemaakt. Na goedkeuring van de gemeenteraad, wordt dit BNIP voorgelegd aan de gouverneur. Het driedaagse programma wordt traditioneel gekenmerkt door een mix van diverse publieksevenementen: straatanimatie met internationale topacts, straatentertainment, muzikale optredens, een driedaagse braderie, kinderanimatie,… De afspraken inzake noodplanning worden vastgelegd volgens de beginselen die zijn vervat in het Koninklijk besluit dd. 22.05.2019 betreffende de noodplanning en het beheer van noodsituaties op het gemeentelijk en provinciaal niveau. Aan de hand van dit plan wordt geprobeerd om zo accuraat mogelijk op te treden mocht er zich tijdens het evenement onverwachts een gebeurtenis voordoen die het karakter aanneemt van een noodsituatie, en dient om het beheer en de opvolging van de nieuw ontstane noodsituatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van het bijzonder nood- en interventieplan (BNIP) Tieltse Europafeesten 2022.
Door de gemeenteraad werd op 24.03.2022 de ‘Marie Strackstraat’ en ‘Burgemeester Vander Meulenstraat’ voorgesteld voor de 2 nieuwe straten n.a.v. de uitbreiding van industrie Noord. Door de Koepel van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid werd op 03.05.2022 gunstig advies verleend. Het komt de raad toe om de definitieve naamgeving ‘Marie Strackstraat’ en ‘Burgemeester Vander Meulenstraat’ goed te keuren.
Voorstel van beslissing: goedkeuren definitieve naamgeving aan de 2 nieuwe straten n.a.v. de uitbreiding van industrie Noord, Tielt.
Door de gemeenteraad werd op 24.03.2022 de ‘Dames Van Biervlietstraat’, ‘Schepen Bertha Bruyneelstraat’, ‘Zusters Passionistinnenstraat’ en ‘Petronella van Ryckeghemstraat’ voorgesteld voor de 4 nieuwe straten gelegen in de verkaveling van Dumobil in de Bedevaartstraat. Door de Koepel van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid werd op 03.05.2022 gunstig advies verleend. Het komt de raad toe om de definitieve naamgeving voor de 4 straten goed te keuren:
- Dames Van Biervlietstraat
- Schepen Bertha Bruyneelstraat
- Zusters Passionistinnenstraat
- Petronella van Ryckeghemstraat
Voorstel van beslissing: goedkeuren definitieve naamgeving aan de 4 nieuwe straten gelegen in de verkaveling van Dumobil in de Bedevaartstraat, Tielt.
Vanuit de Vlaamse overheid krijgt het lokaal bestuur een adviesrol toegewezen bij de opstart, verhuis of uitbreiding van een groepsopvang (0-3 jaar). In het kader van de vergunningsaanvraag bij het Agentschap Opgroeien, moeten organisatoren van kinderopvang in bepaalde situaties, een opportuniteitsadvies aanvragen bij het lokaal bestuur. Om dit advies correct en objectief te verlenen, wordt vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang een procedure voorgesteld die mee werd vormgegeven door de input van de aanwezige opvanginitiatieven. De procedure, criteria en het aanvraagformulier zijn opgenomen in het dossier.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de procedure en het aanvraagformulier Opportuniteitsadvies in het kader van de vergunningsaanvraag van een organisator van kinderopvang (0-3jaar).
In zitting van de Tieltse gemeenteraad van 05.12.2019 werd de overeenkomst betreffende de oprichting van de ‘Interlokale vereniging SAMW Tielt’ goedgekeurd. Het Beheerscomité stelde in haar vergadering van 22.04.2022 de jaarrekening van het tweede werkingsjaar 2021 vast. Zoals voorzien in de overeenkomst is de gemeenteraad bevoegd om de jaarrekening van IV SAMW Tielt goed te keuren. Op verzoek van het Beheerscomité wordt de jaarrekening van het werkingsjaar 2021 ook ter goedkeuring voorgelegd aan de raden van de deelnemende gemeenten Pittem, Meulebeke en Wingene.
Voorstel van beslissing: goedkeuring jaarrekening 2021 IV SAMW Tielt.
In zitting van de Tieltse gemeenteraad van 05.12.2019 werd de overeenkomst betreffende de oprichting van de ‘Interlokale vereniging Stedelijke Kunstacademie Tielt’ goedgekeurd. Het Beheerscomité stelde in haar vergadering van 22.04.2022 de jaarrekening van het tweede werkingsjaar 2021 vast. Zoals voorzien in de overeenkomst is de gemeenteraad bevoegd om de jaarrekening van IV Stedelijke Kunstacademie Tielt goed te keuren. Op verzoek van het Beheerscomité wordt de jaarrekening van het werkingsjaar 2021 ook ter goedkeuring voorgelegd aan de raden van de deelnemende gemeenten Dentergem, Ingelmunster en Wingene.
Voorstel van beslissing: goedkeuring jaarrekening 2021 IV Stedelijke Kunstacademie Tielt.
Per aangetekende brief van 31.03.2022 vraagt WVI de goedkeuring door de gemeenteraad van de agenda van de algemene vergadering van 08.06.2022. Daarnaast vraagt men ook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Voorstel van beslissing: goedkeuren agenda van de algemene vergadering van WVI op 08.06.2022 en bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Per brief van 17.03.2022 vraagt Zefier cvba de goedkeuring door de gemeenteraad van de agenda van de algemene vergadering van 09.06.2022, die is toegevoegd aan het dossier. Daarnaast vraagt men ook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Voorstel van beslissing: goedkeuren agenda van de algemene vergadering van Zefier cvba op 09.06.2022 en bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Per aangetekende brief van 05.04.2022 vraagt TMVS dv de goedkeuring door de gemeenteraad van de agenda van de algemene vergadering van 21.06.2022. Daarnaast vraagt men ook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Voorstel van beslissing: goedkeuren agenda van de algemene vergadering van TMVS dv op 21.06.2022 en bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Per aangetekende brief van 01.04.2022 vraagt Gaselwest de goedkeuring door de gemeenteraad van de agenda van de algemene vergadering van 28.06.2021. Daarnaast vraagt men ook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Voorstel van beslissing: goedkeuren agenda van de algemene vergadering van Gaselwest op 28.06.2022 en bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Per e-mail van 21.04.2022 vraagt de dienstverlenende vereniging Midwest de goedkeuring door de gemeenteraad van de agenda van de algemene vergadering van 28.06.2022. Daarnaast vraagt men ook de bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Voorstel van beslissing: goedkeuren agenda van de algemene vergadering van de DVV Midwest op 28.06.2022 en bepaling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de stad.
Uit de resultaten van de VeloVeilig-rondvraag blijkt dat slechts 14 procent van de Tieltenaars het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Daarmee scoort Tielt het slechtst van alle steden in Vlaanderen.
Tijdens de bevraging werden 80 gevaarlijke verkeerspunten doorgegeven op de kaart van Tielt. Met stip op één staat het drukke vijfarmige kruispunt van de Felix D'Hoopstraat met de Europalaan, Beneluxlaan en Grote Hulststraat. Wie langs daar zijn kind naar school stuurt, doet dat duidelijk met een bang hart. Hetzelfde geldt voor het beruchte kruispunt van de Vierhoek (Kasteelstraat - Sint-Michielstraat). Deze twee kruispunten liggen langs de zelfde verkeersas van zwaar doorgaand verkeer.
We leggen onze recentste vraag tot verbod op zwaar doorgaand vrachtverkeer, namelijk ons agendapunt op de gemeenteraad van 4 februari 2021 dan ook opnieuw op tafel:
De mondiale raad heeft met haar werkgroep Lokale en Leefbare Stad een degelijk werkstuk gemaakt over de aanpak van de mobiliteit in Tielt, en heeft in januari 2021 haar aanbevelingen gepubliceerd.
Er staan een aantal lange termijndoelstellingen in, maar ook een aantal maatregelen die op korte termijn ingang zouden moeten vinden.
Hierin past ook ons Vooruit-voorstel om een verbod in te stellen op doorgaand vrachtverkeer op de as Kasteelstraat-Grote Hulstraat – Felix D’Hoopstraat.
De werkgroep Lokale en Leefbare Stad neemt het verbod op alle zwaar doorgaand verkeer binnen het Tieltse centrum terecht op als een korte termijndoelstelling voor onmiddellijke realisatie.
Waarmee dit wordt losgekoppeld van de realisatie van de zuiderring, een project dat stilaan wachten op Godot geworden is.
De Kasteelstraat-Grote Hulststraat-Felix D’Hoopstraat mag dan wel het juridisch statuut van gewestweg hebben, in realiteit gaat het om druk bewoonde stadsstraten met drie schoolomgeving dwars door onze stadskern.
Conform het decreet op de aanvullende reglementen op het wegverkeer is het stadsbestuur bevoegdheid om ook verkeersreglementen te nemen op de gewestwegen die zich op haar grondgebied bevinden, met inbegrip van het instellen van een verbod op zwaar doorgaand vrachtverkeer.
Voorstel van beslissing: Aanbeveling 6.3. van het mobiliteitsadvies van de werkgroep Lokale en Leefbare Stad die oproept om het zwaar doorgaand verkeer door ons centrum onmiddellijk te verbieden wordt middels een aanvullend reglement op het wegverkeer gerealiseerd. Het college van burgemeester en schepenen dient binnen de drie maanden het ontwerp van reglement op de gemeenteraad ter goedkeuring voor te leggen.
Uit de resultaten van de VeloVeilig-rondvraag blijkt dat slechts 14 procent van de Tieltenaars het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Daarmee scoort Tielt het slechtst van alle steden in heel Vlaanderen.
Tijdens de bevraging werden 80 gevaarlijke verkeerspunten doorgegeven op de kaart van Tielt. Met stip op één staat het drukke vijfarmige kruispunt van de Felix D'Hoopstraat met de Europalaan, Beneluxlaan en Grote Hulststraat. Wie langs daar zijn kind naar school stuurt, doet dat duidelijk met een bang hart. Hetzelfde geldt voor het beruchte kruispunt van de Vierhoek. Deze twee kruispunten liggen langs de zelfde verkeersas van zwaar doorgaand verkeer.
Onder ons vorig agendapunt stellen we voor om het zwaar doorgaand verkeer op deze as te verbieden.
Voor zover de meerderheid dat agendapunt weg stemt, stellen we voor om dan toch op z’n minst venstertijden voor het zwaar vrachtverkeer langs dit traject in te voeren.
We leggen ons agendapunt op de gemeenteraad van 3 maart 2020 dan ook opnieuw op tafel:
In drie schoolomgevingen in het centrum van Tielt langs de verkeersas Kasteelstraat – Grote Hulststraat – Felix D’Hoopstraat vermengt het zwaar vrachtverkeer zich met onze schoolgaande kleuters, lagereschoolkinderen en middelbare scholieren. Zowel langs het ganse traject als op de hierboven vermelde twee zwarte kruispunten. De beste oplossing is een totaalverbod, maar in afwachting daarvan zouden we tijdens de begin- en einduren van de school venstertijden kunnen invoeren, waarbij tussen bepaalde uren het vrachtverkeer in de schoolomgevingen niet toegelaten is. Dat systeem werd al in heel wat steden en gemeenten ingevoerd
Conform het decreet op de aanvullende reglementen op het wegverkeer is het stadsbestuur bevoegdheid om ook verkeersreglementen te nemen op de gewestwegen die zich op haar grondgebied bevinden, met inbegrip van het instellen van venstertijden voor zwaar vrachtverkeer.
Voorstel van beslissing: In afwachting van een permanent en volledig verbod op doorgaand zwaar verkeer door het centrum van Tielt, beslist de gemeenteraad van Tielt om een algemene tonnagebeperking van 3,5 ton in te voeren langs de as Kasteelstraat – Grote Hulststraat – Felix D’Hoopstraat aan het begin en einde van schooldagen:
• Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30 uur tot 8.30 uur en van 15.30 uur tot 17.00 uur;
• Op woensdag van 7.30 uur tot 8.30 uur en van 11.30 uur tot 12.30 uur;
De beperking geldt niet tijdens officiële schoolvakanties.
We leggen onze mondelinge vraag op de gemeenteraad van 1 oktober 2021 met betrekking tot drie gekende ongevalskruispunten opnieuw op tafel:
Op de volgende kruispunten gebeuren er steeds opnieuw ongevallen, en blijven er ongevallen gebeuren:
1. Kruispunt Europalaan en Pontweg met de Sint-Jansstraat
Wanneer een auto of bestelwagen in de Sint-Jansstraat op het parkeervak ter hoogte van huisnr. 91 staat geparkeerd, belemmert dit het zicht op het aankomend verkeer voor wie vanuit de Europalaan komt. Deze parkeerplaats bevindt zich in een zone in de Sint-Jansstraat waar geen hoge parkeerdruk is. Het verhogen van de zichtbaarheid door het opheffen van deze parkeerplaats zou al een groot deel van het probleem oplossen.
2. Kruispunt Rijkegemkouterstraat met de Ruiseleedse Steenweg
Voor wie van de Rijkegemkouterstraat komt is het zeer moeilijk om op het rijvak richting Tielt de linkerinvoegstrook te bereiken, of om links af te slaan naar het rijvak richting Kanegem. Dit ingevolge de stilstaande wachtfile die zich richting Tielt vormt op de Ruiseledesteenweg van voor het kruispunt met de Rijkegemkouterstraat tot aan de ringlaan. Meermaals per jaar gebeuren er specifiek tijdens deze manoeuvres ongevallen.
3. Kruispunt Aarselekapellestraat met de Oude Gentstraat
Op zaterdag 18 september 2021 is een 44-jarige fietser uit Houthulst zwaargewond geraakt bij een ongeval. De man kwam rond 10.30 uur met zijn fiets uit de richting van Kanegem. Op het kruispunt van de Aarselekapellestraat en de Oude Gentstraat botste hij met de Volkswagen Polo van een 53-jarige automobiliste uit Tielt. Zij kwam uit de richting van Aarsele en merkte de fietser, die van rechts kwam, niet op. Een MUG-team en een ambulance snelden ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen.
Voordien waren er op de zelfde plaats ook al twee ongevallen met motorvoertuigen gebeurd.
Voorstel van beslissing:
1. M.b.t. kruispunt Europalaan en Pontweg met de Sint-Janstraat:
- De parkeerplaats ter hoogte van Sint-Janstraat 91 wordt opgeheven.
- De stopstreep in de Europalaan wordt naar voor geschoven.
2. Middels aanvullend reglement wordt er een dambordmarkering aangebracht op de Ruiseleedsesteenweg op het rijvak in de richting van de ringlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Rijkegemkouterstraat. Dit teneinde voldoende zichtbaarheid en manoeuvreerruimte te verlenen aan voertuigen komende vanuit de Rijkegemkouterstraat.
3. De mobiliteitsdienst onderzoekt welke bijkomende maatregelen de zichtbaarheid op dit kruispunt nog kunnen verhogen. Indien nodig wordt in afwijking op de voorrang van rechts op het kruispunt een voorrangsregeling ingevoerd met stopstrepen.
Het stikstofakkoord en het PAS (programmatie aanpak stikstof) van de Vlaamse Regering baart de landbouwers zorgen, veel zorgen.
De landbouwers vrezen het ergste wat betreft gevolgen van het voorliggend PAS-ontwerp voor hun bedrijven: vergunningen die ingetrokken worden of niet meer verlengd worden, onleefbare bedrijven, onhaalbare investeringen, geen toekomst meer voor de jonge landbouwers,…
De landbouwers vragen, ook in Tielt, rechtszekerheid én vooral een PAS dat werkbaar is en de toekomstige (maar ook huidige) bedrijfsvoering niet bemoeilijkt of zelfs onmogelijk maakt.
Het openbaar onderzoek van dit akkoord loopt nog tot 17 juni en eenieder, zowel landbouwer als burger, kan bezwaar indienen. Dit staat netjes aangekondigd op de website van onze stad.
Toch is het voor vele betrokken landbouwers nog altijd een kluwen, in eerste instantie om te weten welk kleur je bedrijf op vandaag heeft: groen, oranje of rood, en vervolgens wat de impact van dit akkoord is op je eigen bedrijf.
We vragen dan ook dat de stad al ons landbouwers de kans geeft om via onze stedelijke diensten alle informatie te verkrijgen over hun bedrijf binnen dit stikstofakkoord en PAS, persoonlijk en op maat, begrijpelijk, menselijk en met begrip.
De tijd dringt gezien de deadline van het openbaar onderzoek op 17 juni.
Verder roepen we dan ook, samen met hen, uitdrukkelijk het stadsbestuur op om tijdens het openbaar onderzoek rekening te houden met hun grote bezorgdheden.
Voorstel van beslissing:
1. De Stad neemt onmiddellijk actie om alle onze landbouwers uit te nodigen voor persoonlijke informatie en toelichting betreffende de status van hun bedrijf en de invloed van het stikstofakkoord en het PAS op hun bedrijf.
2. De Stad houdt maximaal rekening tijdens het openbaar onderzoek met bezorgdheden van de landbouwers en bij uitbreiding de hele Tieltse bevolking, wat betreft de leefbaarheid van ons eigen Tieltse landbouw op korte en langere termijn.
Langs de Ringlaan zijn er ter hoogte van de stedelijke begraafplaats parkeerstroken. Er is ook een toegang tot de begraafplaats van hieruit. Bezoekers zouden dus hun wagen gemakkelijk moeten kunnen parkeren in de buurt van de toegang, maar dat is vaak niet mogelijk omdat er vrachtwagens geparkeerd staan. Daardoor moeten bezoekers vaak verder parkeren en een langer eind te voet langs de Ringlaan naar de begraafplaats wandelen. Zeker voor wie niet meer goed te been is, is dat niet evident. Een aantal foto’s van begin mei tonen de geschetste situatie…
De parkeerzones langs de Ringlaan zijn uiteraard nuttig voor vrachtwagens, maar het zou niet alleen beter ogen als er geen grote vrachtwagens geparkeerd staan voor de toegang van de begraafplaats, het zou ook de veiligheid van de bezoekers en de toegankelijkheid van de begraafplaats verhogen. Dat kan door bijvoorbeeld een zone ter hoogte van de begraafplaats om te vormen tot ‘blauwe zone’, waardoor vrachtwagens niet meer langdurig pal voor de toegang van de begraafplaats parkeren. Uiteraard is de Ringlaan een gewestweg en zal er overleg met AWV nodig zijn, maar dit mag geen probleem vormen. Wellicht zijn er nog andere mogelijkheden, zoals het uitschilderen van parkeervakken voor wagens of het plaatsen van verkeersborden.
Voorstel van beslissing: Op de parkeerstrook langs de Ringlaan ter hoogte van de (toegang tot de) stedelijke begraafplaats wordt een zone afgebakend voor het parkeren van personenwagens, zodat bezoekers van de begraafplaats gemakkelijk en veilig vanaf de Ringlaan de begraafplaats kunnen bereiken. Het College van Burgemeester en Schepenen werkt hiertoe een voorstel uit en gaat na hoe dit al dan niet in samenspraak met de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) van het Vlaams Gewest kan doorgevoerd worden.