Via het digitaal loket Binnenlands Bestuur werd volgend besluit van de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen ontvangen:
- dd. 19.07.2024 betreffende de klacht tegen gemeenteraadsbeslissing van 2 mei 2024 inzake goedkeuren ontwerp Addendum 1 bij de PPS-overeenkomst m.b.t. de overheidsopdracht ‘PPS Stadsvernieuwingsproject Kortrijkstraat’. De Gouverneur heeft de klacht beoordeeld en beslist dat deze niet leidt tot een toezichtsmaatregel.
Art. 332 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur, bepaalt dat "alle besluiten en opmerkingen van de toezichthoudende overheid ter kennis gebracht worden op de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad of van de raad voor maatschappelijk welzijn".
Voorstel van beslissing: kennisname van het besluit van de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen in toepassing van art. 332 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur.
Om een normaal verloop van de gemeente- en provinciale verkiezingen te waarborgen, wordt voorgesteld om een gemeentelijk reglement vast te stellen, m.n. tot het verder specificeren van de locaties van de gemeentelijke aanplakborden en m.b.t. de verkiezingspropaganda in de buurt van de stemlokalen op de verkiezingsdag.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de politieverordening betreffende het voeren van kiespropaganda n.a.v. de gemeente- en provinciale verkiezingen op 13 oktober 2024.
Om de veiligheid van de overstekende werknemers tussen twee industriegebouwen van éénzelfde vestiging, gelegen aan beide zijden van de Tenhovestraat met huisnummer 6c, te waarborgen wordt voorstel gedaan om een voetgangersoversteek te realiseren. De Tenhovestraat situeert zich buiten de bebouwde kom in Industriezone-Zuid. De maximum toegelaten snelheid in de Tenhovestraat bedraagt 70 km/u. Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd van het ontwerp van aanvullende politieverordening. Zie dossier.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de aanvullende politieverordening betreffende het realiseren van een voetgangersoversteek in de Tenhovestraat, ter hoogte van industriegebouw met huisnummer 6c.
Na de realisatie van het bedrijventerrein “Huffeseele” in de Careelstraat Tielt, wordt de kosteloze overdracht van het openbaar domein ter goedkeuring voorgelegd. Dit omvat:
- Een nieuw aangelegde weg Careelstraat met een oppervlakte van 94a 44ca.
- Een waterbuffer met een oppervlakte van 20a 57ca.
- Een nieuw aangelegde weg Careelstraat met een oppervlakte van 19a 34ca.
Bijgevolg kan dit perceel in het openbaar domein opgenomen worden.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de ontwerpakte voor de kosteloze verwerving van wegenis in de Careelstraat Tielt.
Aquafin voorziet in de rioleringswerken in de Vinkstraat in Aarsele. Hierbij is het aangewezen om over te gaan tot de verwerving van 16 m² voortuinstrook van de woning met adres Vinktstraat 81, Aarsele en dit meer bepaald voor de verkeersafwikkeling op het kruispunt Vinktstraat – Poekestraat - Molenweg. Een uittreksel van het voorontwerpplan van de wegenis is in het dossier opgenomen. De gemeenteraad keurde in zitting van 07.09.2023 de verkoopbelofte voor de verwerving van een deelperceel Vinktstraat 81 in Aarsele goed. Hierbij wordt de ontwerpakte ter goedkeuring voorgelegd voor de definitieve verwerving.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de ontwerpakte voor de verwerving van een deelperceel in de Vinktstraat 81 Aarsele.
Voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in opdracht van Aquafin NV werd een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend met als kenmerk OMV_2024036790 (gemeentelijk nummer: O/2024/101). De omgevingsvergunning beoogt het uitvoeren van infrastructuurwerken ten behoeve van de heraanleg van een deel van de Vinktstraat, Poekestraat en Kazernestraat, gelegen op het grondgebied van de stad Tielt (deelgemeente Aarsele). Er wordt binnen de projectzone een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, met de bouw van een pompstation op de hoek Vinktstraat-Lammekensstraat. De Vinktstraat wordt heraangelegd in bitumineuze verharding en de voetpaden in betonstraatstenen. Ter hoogte van nrs. 40-42 wordt een wegversmalling voorzien met verkeersremmende functie. Vanaf nr. 58 tot in het oosten van het project wordt langs beide zijden van de weg een aanliggend fietspad voorzien in bitumineuze verharding. Vanaf nrs. 82/95 worden enkel de opritten gematerialiseerd en geen volledig voetpad, de tussenliggende stroken worden in gazon aangelegd. De aansluitingen met de zijstraten Molenweg en Poekestraat worden herschikt en uit elkaar getrokken, wat de leesbaarheid, overzichtelijkheid en inherent ook de verkeersveiligheid verhoogt. In het oosten van het project wordt een middenberm gecreëerd om de oversteekbaarheid van de fietsers te verbeteren. Er wordt hier immers op het bestaande tweerichtingfietspad aan de noordkant van de weg aangesloten. De Poekestraat, Kazernestraat en de Lammekensstraat worden binnen de projectzone heraangelegd in bitumineuze verharding. Vanaf de Lammekensstraat tot aan de projectgrens worden de grachten langs de Vinktstraat gedempt ten behoeve van de aanleg van het fietspad en er worden nieuwe grachten aangelegd achter het fietspad.Verderop in de Vinktstraat is een terrein beschikbaar gesteld waar een tijdelijke werkzone voor grondverbetering wordt voorzien. Het dossier bevat een voorstel van rooilijnplan. Het betreft enerzijds de aanpassing van de rooilijn op de hoek van de Vinktstraat met de Poekestraat (Rooilijnplan A). Deze aanpassing (16m²) is nodig omdat de aansluitingen met de zijstraten Molenweg en Poekestraat worden herschikt en uit elkaar getrokken, voor een betere leesbaarheid, overzichtelijkheid en inherent ook de verkeersveiligheid. Het betreft anderzijds de aanpassing ten behoeve van het voorzien van een fietspad en nieuwe grachten langs beide zijden van de Vinktstraat (Rooilijnplan B),waarbij de totale grondinneming 853 m² bedraagt. Tijdens het openbaar onderzoek werd 1 bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaarschrift betrof een uitvoeringstechnische vraag om een verkeersbord iets op te schuiven. Dit bezwaarschrift werd behandeld door het schepencollege in zitting van 7 augustus 2024. Het dossier omvat volgende 2 punten:
- Omgevingsaanvraag O/2024/101 – uitvoeren van infrastructuurwerken, inclusief het vellen van een boom, dempen van grachten, gebruiken van grond en wijzigen van rooilijnplan - Vinktstraat: goedkeuring rooilijnplan nieuwe wegenis
- Omgevingsaanvraag O/2024/101 – uitvoeren van infrastructuurwerken, inclusief het vellen van een boom, dempen van grachten, gebruiken van grond en wijzigen van rooilijnplan - Vinktstraat: goedkeuring bestek en ramingen.
Aquafin NV voorziet in de uitvoering van de werken.
Overeenkomstig artikel 8 van het gemeentewegendecreet kan niemand een gemeenteweg aanleggen, wijzigen, verplaatsen of opheffen zonder voorafgaande goedkeuring van de gemeenteraad. Overeenkomstig artikel 12 §2 van het gemeentewegendecreet kan de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg met overeenkomstige toepassing van artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet worden opgenomen in een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen of een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden, voor zover die wijziging past in het kader van de realisatie van de gronden. Overeenkomstig artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet heeft de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid over de zaak van de wegen.
Voorstel van beslissing: goedkeuren rooilijnplan van de omgevingsaanvraag O/2024/101- uitvoeren van infrastructuurwerken, inclusief het vellen van een boom, dempen van grachten, gebruiken van grond en wijzigen van rooilijnplan – Vinktstraat.
Voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in opdracht van Aquafin NV werd een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend met als kenmerk OMV_2024036790 (gemeentelijk nummer: O/2024/101). De omgevingsvergunning beoogt het uitvoeren van infrastructuurwerken ten behoeve van de heraanleg van een deel van de Vinktstraat, Poekestraat en Kazernestraat, gelegen op het grondgebied van de stad Tielt (deelgemeente Aarsele). Er wordt binnen de projectzone een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, met de bouw van een pompstation op de hoek Vinktstraat-Lammekensstraat. De Vinktstraat wordt heraangelegd in bitumineuze verharding en de voetpaden in betonstraatstenen. Ter hoogte van nrs. 40-42 wordt een wegversmalling voorzien met verkeersremmende functie. Vanaf nr. 58 tot in het oosten van het project wordt langs beide zijden van de weg een aanliggend fietspad voorzien in bitumineuze verharding. Vanaf nrs. 82/95 worden enkel de opritten gematerialiseerd en geen volledig voetpad, de tussenliggende stroken worden in gazon aangelegd. De aansluitingen met de zijstraten Molenweg en Poekestraat worden herschikt en uit elkaar getrokken, wat de leesbaarheid, overzichtelijkheid en inherent ook de verkeersveiligheid verhoogt. In het oosten van het project wordt een middenberm gecreëerd om de oversteekbaarheid van de fietsers te verbeteren. Er wordt hier immers op het bestaande tweerichtingfietspad aan de noordkant van de weg aangesloten. De Poekestraat, Kazernestraat en de Lammekensstraat worden binnen de projectzone heraangelegd in bitumineuze verharding. Vanaf de Lammekensstraat tot aan de projectgrens worden de grachten langs de Vinktstraat gedempt ten behoeve van de aanleg van het fietspad en er worden nieuwe grachten aangelegd achter het fietspad.Verderop in de Vinktstraat is een terrein beschikbaar gesteld waar een tijdelijke werkzone voor grondverbetering wordt voorzien. Het dossier bevat een voorstel van rooilijnplan. Het betreft enerzijds de aanpassing van de rooilijn op de hoek van de Vinktstraat met de Poekestraat (Rooilijnplan A). Deze aanpassing (16m²) is nodig omdat de aansluitingen met de zijstraten Molenweg en Poekestraat worden herschikt en uit elkaar getrokken, voor een betere leesbaarheid, overzichtelijkheid en inherent ook de verkeersveiligheid. Het betreft anderzijds de aanpassing ten behoeve van het voorzien van een fietspad en nieuwe grachten langs beide zijden van de Vinktstraat (Rooilijnplan B),waarbij de totale grondinneming 853 m² bedraagt. Tijdens het openbaar onderzoek werd 1 bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaarschrift betrof een uitvoeringstechnische vraag om een verkeersbord iets op te schuiven. Dit bezwaarschrift werd behandeld door het schepencollege in zitting van 7 augustus 2024. Het dossier omvat volgende 2 punten:
- Omgevingsaanvraag O/2024/101 – uitvoeren van infrastructuurwerken, inclusief het vellen van een boom, dempen van grachten, gebruiken van grond en wijzigen van rooilijnplan - Vinktstraat: goedkeuring rooilijnplan nieuwe wegenis
- Omgevingsaanvraag O/2024/101 – uitvoeren van infrastructuurwerken, inclusief het vellen van een boom, dempen van grachten, gebruiken van grond en wijzigen van rooilijnplan - Vinktstraat: goedkeuring bestek en ramingen.
Aquafin NV voorziet in de uitvoering van de werken.
Overeenkomstig artikel 8 van het gemeentewegendecreet kan niemand een gemeenteweg aanleggen, wijzigen, verplaatsen of opheffen zonder voorafgaande goedkeuring van de gemeenteraad. Overeenkomstig artikel 12 §2 van het gemeentewegendecreet kan de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg met overeenkomstige toepassing van artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet worden opgenomen in een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen of een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden, voor zover die wijziging past in het kader van de realisatie van de gronden. Overeenkomstig artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet heeft de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid over de zaak van de wegen.
Voorstel van beslissing: goedkeuren infrastructuur van de omgevingsaanvraag O/2024/101- uitvoeren van infrastructuurwerken, inclusief het vellen van een boom, dempen van grachten, gebruiken van grond en wijzigen van rooilijnplan – Vinktstraat.
Voor de ontwikkeling van een groepswoningbouwproject werd een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend met als kenmerk OMV_2023164571 (gemeentelijk nummer: O/2024/26). De aanvraag heeft betrekking op een groepswoningbouwproject met wegenis en omvat de volgende handelingen:
- Rooien van hoogstammige bomen: van de 146 geïnventariseerde bomen worden er ca. 50 gerooid, 5 waardevolle bomen worden verplaatst en 13 nieuwe worden aangeplant.
- Infrastructuurwerken + omgevingsaanleg: het betreft de aanleg van wegenisinfrastructuur met 7 openbare parkeerplaatsen, de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en langsgrachten en de aanleg van een parkzone. De in-en uitrit van het bouwproject is langs de Stoktmolenstraat. Er is ook een in- en uitrit voor fietsers en voetgangers langs de Grote Hulsstraat.
- Het bouwen van 23 grondgebonden woningen (16x half-open en 7x open).
- Het bouwen van een hoogspanningscabine.
Het dossier bevat een voorstel van rooilijnplan. Tijdens het openbaar onderzoek werd er 1 bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaarschrift werd behandeld door het schepencollege in zitting van 22 juli 2024. Het dossier omvat volgende 3 punten:
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat: goedkeuring rooilijnplan nieuwe wegenis
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat: goedkeuring van de basisovereenkomst
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat : goedkeuring bestek en ramingen.
De bouwheer voorziet in de uitvoering van de werken en de aanleg van de nutsleidingen. Na uitvoering worden de werken en de gronden waarop deze zich bevinden overgedragen.
Overeenkomstig artikel 8 van het gemeentewegendecreet kan niemand een gemeenteweg aanleggen, wijzigen, verplaatsen of opheffen zonder voorafgaande goedkeuring van de gemeenteraad. Overeenkomstig artikel 12 §2 van het gemeentewegendecreet kan de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg met overeenkomstige toepassing van artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet worden opgenomen in een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen of een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden, voor zover die wijziging past in het kader van de realisatie van de gronden. Overeenkomstig artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet heeft de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid over de zaak van de wegen.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van het rooilijnplan van de omgevingsaanvraag O/2024/26 – Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat – Stoktmolenstraat.
Voor de ontwikkeling van een groepswoningbouwproject werd een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend met als kenmerk OMV_2023164571 (gemeentelijk nummer: O/2024/26). De aanvraag heeft betrekking op een groepswoningbouwproject met wegenis en omvat de volgende handelingen:
- Rooien van hoogstammige bomen: van de 146 geïnventariseerde bomen worden er ca. 50 gerooid, 5 waardevolle bomen worden verplaatst en 13 nieuwe worden aangeplant.
- Infrastructuurwerken + omgevingsaanleg: het betreft de aanleg van wegenisinfrastructuur met 7 openbare parkeerplaatsen, de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en langsgrachten en de aanleg van een parkzone. De in-en uitrit van het bouwproject is langs de Stoktmolenstraat. Er is ook een in- en uitrit voor fietsers en voetgangers langs de Grote Hulsstraat.
- Het bouwen van 23 grondgebonden woningen (16x half-open en 7x open).
- Het bouwen van een hoogspanningscabine.
Het dossier bevat een voorstel van rooilijnplan. Tijdens het openbaar onderzoek werd er 1 bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaarschrift werd behandeld door het schepencollege in zitting van 22 juli 2024. Het dossier omvat volgende 3 punten:
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat: goedkeuring rooilijnplan nieuwe wegenis
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat: goedkeuring van de basisovereenkomst
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat : goedkeuring bestek en ramingen.
De bouwheer voorziet in de uitvoering van de werken en de aanleg van de nutsleidingen. Na uitvoering worden de werken en de gronden waarop deze zich bevinden overgedragen.
Overeenkomstig artikel 8 van het gemeentewegendecreet kan niemand een gemeenteweg aanleggen, wijzigen, verplaatsen of opheffen zonder voorafgaande goedkeuring van de gemeenteraad. Overeenkomstig artikel 12 §2 van het gemeentewegendecreet kan de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg met overeenkomstige toepassing van artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet worden opgenomen in een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen of een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden, voor zover die wijziging past in het kader van de realisatie van de gronden. Overeenkomstig artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet heeft de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid over de zaak van de wegen.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van de basisovereenkomst van de omgevingsaanvraag O/2024/26 – Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat – Stoktmolenstraat.
Voor de ontwikkeling van een groepswoningbouwproject werd een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend met als kenmerk OMV_2023164571 (gemeentelijk nummer: O/2024/26). De aanvraag heeft betrekking op een groepswoningbouwproject met wegenis en omvat de volgende handelingen:
- Rooien van hoogstammige bomen: van de 146 geïnventariseerde bomen worden er ca. 50 gerooid, 5 waardevolle bomen worden verplaatst en 13 nieuwe worden aangeplant.
- Infrastructuurwerken + omgevingsaanleg: het betreft de aanleg van wegenisinfrastructuur met 7 openbare parkeerplaatsen, de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en langsgrachten en de aanleg van een parkzone. De in-en uitrit van het bouwproject is langs de Stoktmolenstraat. Er is ook een in- en uitrit voor fietsers en voetgangers langs de Grote Hulsstraat.
- Het bouwen van 23 grondgebonden woningen (16x half-open en 7x open).
- Het bouwen van een hoogspanningscabine.
Het dossier bevat een voorstel van rooilijnplan. Tijdens het openbaar onderzoek werd er 1 bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaarschrift werd behandeld door het schepencollege in zitting van 22 juli 2024. Het dossier omvat volgende 3 punten:
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat: goedkeuring rooilijnplan nieuwe wegenis
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat: goedkeuring van de basisovereenkomst
- Omgevingsaanvraag O/2024/26 - Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat - Stoktmolenstraat : goedkeuring bestek en ramingen.
De bouwheer voorziet in de uitvoering van de werken en de aanleg van de nutsleidingen. Na uitvoering worden de werken en de gronden waarop deze zich bevinden overgedragen.
Overeenkomstig artikel 8 van het gemeentewegendecreet kan niemand een gemeenteweg aanleggen, wijzigen, verplaatsen of opheffen zonder voorafgaande goedkeuring van de gemeenteraad. Overeenkomstig artikel 12 §2 van het gemeentewegendecreet kan de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg met overeenkomstige toepassing van artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet worden opgenomen in een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen of een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden, voor zover die wijziging past in het kader van de realisatie van de gronden. Overeenkomstig artikel 31 van het omgevingsvergunningsdecreet heeft de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid over de zaak van de wegen.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van het bestek en raming van de omgevingsaanvraag O/2024/26 – Groepswoningbouwproject Grote Hulststraat – Stoktmolenstraat.
Door de technische dienst werd een ontwerp en bestek opgesteld voor de vervanging van 2 bestelwagens:
- Een bestaande bestelwagen van de wegendienst (bouwjaar 2006) heeft grote herstelkosten. Verdere herstelling is economisch niet langer te verantwoorden en vervanging is noodzakelijk. Dit is een voertuig met laadbak met een maximaal toegelaten massa van 3.500 kg.
- Een bestaande bestelwagen van de dienst groen en proper uit 2015. Dit voertuig is permanent ingezet voor de afvalinzameling van de vuilnisemmers, sluikstorten en afval van de eigen diensten. Gelet op de vele start- stopbewegingen en dit over kortere afstanden, is een elektrische bestelwagen hiervoor de aangewezen oplossing.
Raming: 127.050,00 euro inclusief btw
Budget: 0119-05/2430100/BESTUUR/CBS/0/IP-GEEN (ACT GBB-MAG)
Wijze van gunnen: onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Voorstel van beslissing: goedkeuring van het ontwerp en bestek voor de aankoop van 2 voertuigen technische dienst.
Door de gemeenteraad werd op 04.07.2024 de ‘Christophilastraat’ voorgesteld voor de nieuwe straat n.a.v. de nieuwe verkaveling in de Hoogmolenweg. In een schrijven van 05.08.2024 werd door de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid gunstig advies verleend. Het komt de raad toe om de definitieve naamgeving ‘Christophilastraat’ goed te keuren.
Voorstel van beslissing: goedkeuren definitieve naamgeving aan de nieuwe straat voor de nieuwe verkaveling in de Hoogmolenweg.
Gezien de Knip permanent werd ingevoerd en deze vernieuwde situatie opportuniteiten biedt aan de horecazaken die zich op de Markt bevinden, wordt voorgesteld een addendum toe te voegen aan het terrasreglement voor horecagelegenheden Tielt. Dit terrasreglement werd eerder goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 6 mei 2021. Het addendum bepaalt de modaliteiten en voorwaarden rond het plaatsen van een tijdelijk en afgesloten winterterras en heeft betrekking op de horecagelegenheden die zich op de Markt in Tielt-centrum bevinden. Het addendum gaat meteen na goedkeuring door de gemeenteraad in voege.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van een addendum bij het terrasreglement voor horecagelegenheden Tielt.
In het deeltijds kunstonderwijs worden de betrekkingen tussen het schoolbestuur en de leerlingen/ouders geregeld aan de hand van een academiereglement. Vanuit de academie wordt voorgesteld om voor niet reglementaire/vrije leerlingen die slechts een deel van het officieel lessenpakket volgen een bijkomend tarief te introduceren en art. 12 in die zin aan te passen. Een regelmatige, financierbare leerling in de derde graad volgt per week 3 vakken. Leerlingen die bv. slechts één vak volgen (en bijgevolg vrije leerling zijn), betalen 1/3 van het officieel inschrijvingsgeld, vermeerderd met de administratiekost zoals bepaald in het retributiereglement. Net als alle regelmatige en financierbare leerlingen maken de vrije leerlingen gebruik van de expertise van de leerkrachten, waardoor het verantwoord is dit inschrijvingsgeld aan te rekenen.
Voorstel van beslissing: goedkeuren tot het wijzigen van art. 12 van het academiereglement van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt.
De éénmaking van de sociale verhuurkantoren en de sociale huisvestingsmaatschappijen in woonmaatschappijen heeft gezorgd voor een hertekening van het sociaal woonlandschap. Op 1 juli 2023 ging Woonstart, de nieuwe woonmaatschappij met als werkingsgebied Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene van start. Samen met deze hervorming wordt ook de wijze waarop sociale huurwoningen worden verhuurd, grondig hertekend.
Op basis van het nieuw regelgevend kader wordt het toewijzingsreglement ter goedkeuring en het huishoudelijk reglement ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad. Beide reglementen werden op 13 juni 2024 goedgekeurd door het bestuursorgaan van Woonstart.
Voorstel van beslissing: goedkeuren van het toewijsreglement en kennisname van het huishoudelijk reglement.
Namens Gemeenteraad,
Hendrik Vandenbruwane
Algemeen Directeur
Hilde Decoene
Voorzitter